Narrilaivan Matilda

syntynyt 17.6.2010 - 1.11.2017

Perustiedot

nimi: Narrilaivan Matilda kasvattaja: Shavo (VRL-00007), Narrilaivan
rekisterinumero: entinen omistaja:
syntymäaika: 17.6.2010 (FI) omistaja: Shavo (VRL-00007), Narrilaivan
rotu: shetlanninponi statistiikka: 180: 16-19-12 (48)
sukupuoli: tamma ennätykset: 2.21,3a - 2.16,1 - 2.30,4m
säkäkorkeus: 97cm voittosumma: 6 740ve
väri: voikko voitto- & toto %: 9% / 27%
muuta: VRER-Ponivalio / (690p)
A-ponien Montémestaruus sija 1. vuonna 2015 / VRER:n alainen suurkilpailu
SHLA 2/2016: 10 - 20 - 27 - 20 - 6 - 9 = 92p. SHLA-II

Luonnekuvaus & muuta

Matilda syntyi Narrilaivassa. Vaikkei samaan aikaan oikein muita pikku ponivarsoja syntynyt, Matilda tuli hyvin toimeen russvarsojen kanssa laitumella ja pisti isompansa kuriin. Liekö tuolta peräisin sitten Matildan periksi antamattomuus ja suuri ego - tamma nimittäin pomotti isompiaan tammavarsapihatossa ja laitumellakin. Vanhempia tammoja se kyllä kunnioittaa, mutta nuorempiaan se on aina vähän pöllyttänyt turhaankin. Mutta kunhan muistaa laittaa tarpeeksi monta heinäpaikkaa tarhaan, tulee Matilda kyllä muidne ponien kanssa hyvin juttuun. Ja olemmehan me jo saaneet huomata, että Matilda on oikein rakastava ja huolehtivainen emätamma.

Kotona Matilda on selvä pomo. Tallissa se komentaa heti oven aukaistessa kuopimalla, että aamuruokaa tänne ja sassiin. Muutenkin se pitää melko kovaa meteliä itsestään - 15 vuotiaana päätimme muuttaa tamman pihattoon, jotta se vähän rauhottuisi. Matilda on sellainen energinen vouhkaaja. Mainio luonne raviponille - ei niin hyvä luonne lasten ponille. Matildaa ovatkin treenanneet kotona 13 vuotiaat ja sitä vanhemmat nuoret, kun ihan lasten käsiin se ei sovellu.
Käsiteltäessä Matilda on ihan kiltti. Se kyllä kokeilee kaikki hoitajat näyttämällä ensin hapanta naamaa ja nostelemalla takajalkojaan, mutta sille pitää vaan tehdä selväksi kenen pillin tahtiin tanssitaan. Jos vähänkin näyttää pelkoaan Matildalle se kyllä huomaa sen ja voi näykkäistä ja jopa potkaistakin. Kun auktoriteetti on kunnossa Matildan saa laittaa vaikka solmuun ja se seuraa ihmistä kaikkialle, johon se luottaa. Tällaisia tallityttöjä meillä on muutama - sellaisia, ketkä ovat päässet Matildan kovan kuoren läpi ja ansainneet sen luottamuksen.
Harjauken ajan Matilda seisoo paikallaan korvat hörössä niin karsinassa vapaana kun käytävälläkin - kunhan tallissa ei ole turhaa liikennettä. Ohi meneviä ihmisiä se voi yrittää purra ja takaa ei parane vieraiden mennä. Valjastuksen aikana Matilda voi vähän liikahdella levottomasti - yhä edelleen, vaikkei se enää kilpailekaan aktiivisesti. Matilda on sellainen rautarouva, että edelleen - 16 ajovuoden jälkeen, se lähtee aina yhtä innokkaasti lenkille. Satulavyön kiristyksestä Matilda ei pidä yhtään, joten se täytyy tehdä vähitellen. Jalkojen hoito, suojaaminen yms. sujuvat ongelmitta. Suitsituskin onnistuu helposti - mutta autas vaan kun otat ajo-ohjat käteen ja aukaiset riimun, niin tammahan ampaisee ekat pari metriä vauhdilla. Yleensä Matildaa onkin laskemassa joku muu vapaaksi kun ohjastaja itse.

Ajaessa Matilda on reipas ja omalla moottorillaan liikkuva. Se on todella reipas, ja raippaa sillä ei ole tarvinnut oikeastaan koskaan. Aina alkulenkistä se vähän mukamas kyttäilee ja säpsähtelee - että olisi joku syy ottaa muutama raviaskel kun tamma ei malttaisi kävellä alkukäyntejä. Sitten kun on ravattu pari kilometriä se alkaa rauhoittumaan. Matildaa ei ole koskaan tarvinut patistaa juoksemaan - senkus sanoo "anna mennä" niin tyttö lähtee kuin tykin suusta. Matilda on todella miellyttävä ajaa reippaassa ravissa, koska se on hyvin ravivarma ja menee suoraan eteenpäin. Hitaammassa ravissa se kiemurtelee ja vängertelee, koska haluaisi mennä kovempaa. Laukan Matilda nostaa harvoin, mutta antaa sen nätsti alas. Matilda ei pelkää traktoreita, autoja tai rekkoja tai muuta vastaavia - mutta huonoina päivinä esimerkiksi ojarummut tai isommat kivet tien reunassa voivat saada tamman hiippailemaan ensin varpaisillaan ja ampaisemaan pari askelta täysillä eteenpäin.

Matildalla on myös ratsastettu koko ikänsä. Reippautensa ja hekkyydensä takia se ei oikein pienimmille sovellu, mutta vähän kokeneemmat saavat siitä oivan menopelin. Matildaa on aina jumpattu kouluratsastuksen merkeissä. Matilda on hyvin herkkä ja tekee mitä vaan siltä pyytää - kunhan ratsastaja osaa ja on tarpeeksi rauhallinen. Matilda osaa avot ja väistöt (myös ohjasajaen). Välillä jos Matildalla on paljon energiaa se ei jaksa keskittyä ja voi kiukutella, ja silloin kannattaa tehdä jotain muuta kun aivotyöskentelyä vaativaa menoa kentällä. Esteitä Matilda rakastaa ja se hyppää mielellään. Se on hypännyt ratana 60cm ratsastajan kanssa ja 80cm yksittäisenä. Irtohypytyksessä tamma on hypännyt 90cm. Matilda voi välillä vähän pukitella esteillä jos sillä on ollut pitkä hyppytauko, muuta "ongelmaa" ei ole. Matilda menee yli mistä vaan mitä eteen tulee - muurit, okserit, portit yms. - kaikista yli vain.
Maastossa Matilda on rauhallisempi ratsastaen kuin ajaessa. Se malttaa kävellä ja jarruina toimii pelkkä istunta. Matilda pitää metsäpoluilla kävelemisestä, hangessa ja sänkkärillä laukkaamisesta - ja tokihan montéakin on tammalla menty - onhan Matilda A-ponien montémestari vuosimallia 2015! :)

Sukutaulu

i. Viktig's Mad Boy
103cm vkk shet
DIPLOM
2.22,1
kasvattajan aikaiset sivut
ii. Utsiktens Tarnid
104cm rn shet 3.05,8
iii. Sandåkers Acke
102cm m shet
3.05,5
ELIT
iie. Sandåkers Tindra
100cm mkrjv shet
Klass I, ELIT
ie. Viktig's Axelle
102cm rtkrjv shet
2.26,9
Klass I
iei. Stensjös Solkung
103cm m shet
2.30,0
ELIT
iee. Askö Tundra
98cm mrkjvkm shet
2.50,8
Klass I
e. Narrilaivan Viviena
rtkrjv shet 102cm
2.45,4a - 2.49,6
ei. NLI Lillemor
rtpäis shet 101cm
2.20,0a - 2.17,1
Vuoden 2010 kilpaileva A-poni VRER:n ravigaalassa
A-ponimestaruus 3. sija vuonna 2010
SHLA II- palkittu / 105,5p (05/11)
VRER-Ponivalio (625p.)
eii. Anonymous
rtpäis shet 103cm
2.11,9a
YLA3
eie. Joyleen
shet, sivut kadonneet
3.41,1
ee. Octavia TUM
rt shet 107cm
2.41,0a
eei. Thomas SWE
rt shet 107cm
2.17,3a - 2.19,2
A-ponimestaruus 2007 3. sija
A-ponien montémestari 2007
RL-II
eee. Odyseia
mrn shet 100cm
2.11,0a - 2.16,8

Sukuselvitys

isä: Viktig's Mad Boy
  Matildan isän sivut ovat valitettavasti ajan myötä kadonneet. Google haulla löytyy vielä oriin kasvattajan aikaiset sivut ennen kuin ori myytiin Ellenille Suomeen. Väriltään tämä yli 20 vuotiaaksi elänyt ori oli voikonkirjava. Mad Boy kilpaili poniraviurheilussa ja valjakkoajossa, ja erityiseti poniraviurheilussa se menestyi kohtalaisen hyvin. Mad Boylla on ainakin yksi jälkeläinen Suomessa Matildan lisäksi, VIR MVA Ch- palkittu Edenelle Humphrey, joka on myös kantakirjattu II- palkinnolla.
Muuta tietoa oriista ei valitettavasti ole, koska sivut ovat kadonneet.

isänisä: Utsiktens Tarnid
  Tarnid on ruunikko shetlanninponiori jolla korkeutta löytyy 104cm. Orin omistaa ruotsalainen virtuaalitalli Stall Viktig. Oriilla on yksi jälkeläinen - Viktig's Mad Boy. Orilla on myös näyttelyistä saavutetu Diplom- ja G- merkinnät. Ori on kilpaillut poniravien lisäksi este- ja kouluratsastuskilpailuissa.

isänisänisä: Sandåkers Acke
  Acke on ruotsalaisen Wique Stablesin omistama musta shetlanninponiori, jolla korkeutta on 102cm. Oriin vanhemmat ovat olleet virtuaalimaailmassa, mutta sivut ovat ajan myötä kadonneet. Acke on kilpaillut poniraveissa ja sen ennätys on 3.05,5. Lisäksi ori on ELIT- palkittu. Se on kilpaillut ravien lisäksi ratsastuskilpailuissa, ja sillä on peräti 13 jälkeläistä.

isänisänemä: Sandåkers Tindra
  Tindra on ruotsalaisen Stall Viktigin omistama mustankirjava shetlanninponitamma. Sen säkäkorkeus on 100cm. Tamman vanhemmat ovat olleet virtuaalimaailmassa, mutta sivut ovat ajan myötä kadonneet. Tamma on palkittu näyttelyissä Klass I ja ELIT- palkittu. Tamma on kilpaillut este-, koulu- ja laukkaratsastuskilpailuissa.

isänemä: Viktig's Axelle
  Axelle on ruotsalaisen Stall Viktigin omistama rautiaankirjava shetlanninponitamma, jolla korkeutta on 102cm. Tamma on kilpaillut poniraveissa ja sen ennätys on 2.26,9. Tämän lisäksi tamma on kilpaillut koulu-, este- ja laukkaratsastuskilpailuissa. Näyttelyissä tamma on palkittu Klass I.

isänemänisä: Stensjös Solkung
  Ruotsalaisen Wique Stablesin omistama musta shetlanninponiori. Korkeutta löytyy 103cm. Ori on kilpaillut poniraveissa (ennätys 2.30,0) ja koulu- sekä esteratsastuskilpailuissa. Orilla on yhteensä 28 jälkekäistä ja se on ELIT- palkittu.

isänemänemä: Askö Tundra
  Ruotsalaisen Stall Viktigin omistama mustankimo 98cm korkea shetlanninponitamma. Tamma on palkittu näyttelyissä Klass I. Tamma on kilpaillut poniraveissa (ennätys 2.50,8) sekä este- ja kouluratsastuksessa. Tammalla on yhteensä seitsemän jälkeläistä.

emä: Narrilaivan Viviena
  1.3.2010 Narrilaivassa syntynyt rautiaankirjava shetlanninponitamma, jolla korkeutta oli 102cm. Tamma teki kohtalaisen hyvän raviuran - 87 startista 20 päättyi totosijaan ja voittorahoja tamma juoksi radoilta 1 800veuroa. Viivin ennätyksen jäivät lukemiin 2.45,4a - 2.49,6. Tammalla on kaksi varsaa - Matilda ja orivarsa Narrilaivan Tardis.

emänisä: NLI Lillemor
  Lillemor oli Mollyn omistamassa Novellissa syntynyt rautiaanpäistärikkö shetlanninponiori. Ori syntyi 7.7.2008 ja muutti Narrilaivaan jo pikkuvarsana. Ori teki pitkän ja hyvän raviuran - ori jäi eläkkeelle terveenä 200 ravistartin jälkeen, ja näistä 25% (eli 50) päättyi totosijaan. Voittorahoja ori juoksi radoilta 7 100veuroa. Oriilla on yhteensä kuusi jälkeläistä. Lillemor äänestettiin vuoden kilpailevaksi A-poniksi vuonna 2010 VRER:n ravigaalassa. Lisäksi se ylsi kolmannelle sijalle VRER:n alaisessa A-ponimestaruuslähdössä vuonna 2010. Hyvä raviura toi oriille VRER-Ponivalio arvonimen 625 pisteen turvin. Lisäksi ori palkittiin SHLA-II palkinnolla.

emänisänisä: Anonymous
  Anonymous on Sagatum Trottersissa asuva Paulan omistama shetlanninponiori. Ori oli väriltään rautiaanpäistärikkö ja korkeutta sillä oli 103cm. Ori tuotiin Ruotsista Suomeen raviponiksi, ja huiken uran se tekikin omistajansa Paulan kanssa. 123 startista 37 päätyi totosijaan ja ennätyksiksi jäi 2.11,9a 2.16,0! Oriilla on yhtensä seitsemän jälkeläistä. Anonymous on palkittu YLA3 palkinnolla elokuussa 2008.

emänisänemä: Joyleen
  Joyleen on Matildan eie, jonka sivut katosivat jo aika päiviä sitten. NLI Lillemorin kasvattaja, Molly, osti itselleen ensimmäisen raviponinsa Ruotsista. Joyleen oli hyvin kaunis punarautias tamma, mutta tamma starttasi vain kahdesti - ensimmäisestä startistaan tulokseksi tuli 7/7 ajalla 3.41,1 ja toisesta HLL. Joyleen menehtyi onnettomuudessa ollessaan kuusivuotias. Tammalla ei ollut Lillemorin lisäksi muita jälkeläisiä.

emänemä: Octavia TUM
  Octavia oli Paula K:n Sagatum Trottersissa kasvattama rautias shetlanninponitamma. Korkeutta tällä tammalla oli 107cm. Se kilpaili poniraveissa 74 kertaa sijoittuen totosijoille 27 kertaa. Rahaa tamma tienasi 2 500veuroa ja ennätyksiksi jäi 2.41,0a - 2.44,7. Octavialla on kaksi jälkeläistä.

emänemänisä: Thomas SWE
  Thomas SWE on Ruotsista tuotu upea ilmestys. Ori vaikutti Taikasumun tallissa, ja teki hienon raviuran! 135 startista 52 päättyi totosijaan ja ennätyksiksi jäi 2.17,3a - 2.19,2. Voittorahoja ori juoksi liki 40 000veuroa! Ori menestyi myös monissa isommissa lähdöissä, kuten: A-ponimesaruus 2007 3. sija, Montémestari 2007!, Topgunnes Senior, Ajattoman nopein poni 2007 lähdön 2. sija, Taikasumun A-poni konkari 3. sija v. 2006, Taikasumun A-ponimestari 2007 2. sija. Ori palkittiin raviponien laatuarvostelussa II- palinnolla, äänestettiin vuoden 2007 Poniravuriksi ja Vuoden parhaaksi A-poniksi VRER:n ravigaalassa.
Oriilla on yhteensä seitsemän jälkeläistä.

emänemänemä: Odyseia
  Odyseia on Paula K:n / Sagatum Trottersin omistama musta shetlanninponitamma, jolla korkeutta oli 100cm. Tamma juoksi yhteensä 59 starttia ja näistä 21 päätyi totosijaan! Tamman ennätykset ovat 2.11,0a & 2.16,8! Tammalla on neljä jälkeläistä.

Jälkikasvu

19.02.16 o. Narrilaivan Matias (i. Narrilaivan Goblin)
* 2.40,6a - 2.41,7
* 2 510ve

03.01.16 t. Narrilaivan Magdalena (i. Narrilaivan Garro)
* VRER-Ponivalio (540p)
* 2.20,6a - 2.22,2
* 5 266ve

Kilpamenestys

3-VUOTISKAUSI: stat: 21: 3-1-2 (6), enn. 3.17,5a - 3.10,0, vs. 750ve
05.07.10 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 1/10! (3.21,7) 100ve
07.07.10 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 2/10 (3.16,7) 50ve
10.07.10 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 7/10 (3.17,7)
13.07.10 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 1/10! (3.17,1) 100ve
16.07.10 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 7/10 (3.17,7)
27.07.10 Vaski - Tas.ajo 1100m - sija: 9/11 (3.21,4)
30.07.10 KK Huoleton - Ryh.ajo 1100m - sija: 5/7 (3.21,0a)
03.08.10 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 3/14 (3.13,7) 30ve
06.08.10 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 13/14 (3.14,2x)
06.08.10 KK Life - Ryh.ajo 1100m - K
08.08.10 Demon Trotters - Tas.ajo 1100m - sija: 7/16 (3.17,5 x) 10ve
09.08.10 Demon Trotters - Tas.ajo 1100m - sija: 1/16! (3.15,0xx) 300ve
09.08.10 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 6/14 (3.12,0x) 10ve
10.08.10 Demon Trotters - Tas.ajo 1100m - sija: 12/16 (3.19,6)
11.08.10 Demon Trotters - Tas.ajo 1100m - sija: 15/16 (3.18,1)
12.08.10 Demon Trotters - Tas.ajo 1100m - sija: 4/16 (3.16,0) 50ve
12.08.10 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 5/14 (3.10,0) 10ve
15.08.10 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 6/14 (3.12,3x) 10ve
26.08.10 KK Huoleton - Ryh.ajo 1100m - sija: 5/11 (3.20,5a) 10ve
29.08.10 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 11/14 (3.15,8)
31.08.10 KK Life - Ryh.ajo 1100m - sija: 3/6 (3.17,5a) 70ve

4-VUOTISKAUSI: stat: 26: 2-4-0 (6), enn. 3.02,6a - 2.57,2, vs. 760ve
03.09.10 KK Life - Ryh.ajo 1100m - sija: 2/8 (3.16,1a) 100ve
05.09.10 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 10/11 (3.19,5x)
11.09.10 Narrilaivan - Ryh.ajo 1100m - sija: 2/11 (3.18,0a) 50ve
11.09.10 Pirunmarja - Ryh.ajo 2100m - sija: 6/12 (3.07,4axx) 10ve
14.09.10 Pirunmarja - Ryh.ajo 2100m - sija: 8/12 (3.02,6a x)
17.09.10 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 10/11 (3.18,2x)
23.09.10 Narrilaivan - Ryh.ajo 1100m - sija: 2/11 (3.15,1a) 50ve
28.09.10 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 6/11 (3.14,2) 10ve
29.09.10 Speedway - Ryh.ajo 1100m - sija: 6/12 (3.13,0a)
01.10.10 Speedway - Ryh.ajo 1100m - sija: 8/11 (3.14,0a)
01.10.10 Pirunmarja - Ryh.ajo 2100m - sija: 1/10! (3.10,0a) 250ve
01.10.10 Festival Trotters - Tas.ajo 1600m - sija: 9/12 (2.58,6ly)
02.10.10 Festival Trotters - Tas.ajo 1600m - sija: 1/12! 200ve
03.10.10 Festival Trotters - Tas.ajo 1600m - sija: 9/12 (2.58,2ly)
04.10.10 Festival Trotters - Tas.ajo 1600m - sija: 9/12 (3.12,5ly)
04.10.10 KK Huoleton - Ryh.ajo 1100m - sija: 9/9 (3.15,2alyxx)
05.10.10 Narrilaivan - Ryh.ajo 1600m - HLL
11.10.10 Narrilaivan - Tas.ajo 1600m - sija: 11/13 (3.12,0x)
17.10.10 Narrilaivan - Tas.ajo 1600m - sija: 4/13 (3.08,4) 20ve
18.10.10 Festival Trotters - Tas.ajo 1600m - sija: 9/15 (3.11,3lyxx)
19.10.10 Festival Trotters - Tas.ajo 1600m - sija: 9/15 (2.59,9ly)
20.10.10 Festival Trotters - Tas.ajo 1600m - sija: 4/15 50ve
21.10.10 Festival Trotters - Tas.ajo 1600m - sija: 2/15 (2.57,2ly) 150ve
22.10.10 Festival Trotters - Tas.ajo 1600m - sija: 4/15 50ve
23.10.10 Narrilaivan - Tas.ajo 1600m - HLL
25.10.10 Narrilaivan - Tas.ajo 1600m - sija: 4/13 (3.05,6x) 20ve

5-VUOTISKAUSI: stat: 10: 0-1-0 (1), enn. 2.59,8a - 3.01,8, vs. 55ve
14.11.10 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 10/14 (3.10,5x)
20.11.10 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - HLL
26.11.10 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 8/14 (3.01,8)
06.12.10 Narrilaivan - Ryh.ajo 1600m - sija: 11/11 (3.02,4a)
12.12.10 Narrilaivan - Ryh.ajo 1600m - sija: 2/11 (3.00,7a) 50ve
18.12.10 Narrilaivan - Ryh.ajo 1600m - sija: 8/11 (3.00,7a)
23.12.10 Festival Trotters - Ryh.ajo 1600m - sija: 6/12 (3.01,3aly) 5ve
24.12.10 Narrilaivan - Ryh.ajo 1600m - sija: 11/11 (3.00,7a)
27.12.10 Narrilaivan - Ryh.ajo 1600m - sija: 7/11 (3.00,1a)
30.12.10 Narrilaivan - Ryh.ajo 1600m - sija: 9/11 (2.59,8a)

6-VUOTISKAUSI: stat: 4: 0-1-0 (1), enn. 2.53,7, vs. 80ve
14.02.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 2/14 (2.57,3) 50ve
19.02.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 14/14 (2.57,4x)
24.02.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 5/14 (2.53,7) 10ve
28.02.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 7/16 (2.55,6x) 20ve

7-VUOTISKAUSI: stat: 18: 1-2-2 (5), enn. 2.48,1a - 2.42,8, vs. 360ve
04.03.11 Narrilaivan - Ryh.ajo 1600m - sija: 5/9 (2.50,4a) 20ve
11.03.11 Narrilaivan - Ryh.ajo 1600m - sija: 4/9 (2.50,1a) 30ve
15.03.11 Narrilaivan - Ryh.ajo 1600m - HLL
24.03.11 Narrilaivan - Ryh.ajo 1600m - sija: 3/9 (2.48,1a) 50ve
28.03.11 Narrilaivan - Ryh.ajo 1600m - sija: 2/9 (2.48,6a) 80ve
01.04.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 7/9 (2.45,5x)
03.04.11 Kerystone - Miniolympia 2. karsinta, Tas.ajo 1100m - sija: 14/16 (2.57,1x)
04.04.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 5/9 (2.48,5)
08.04.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 6/9 (2.46,1)
11.04.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 6/9 (2.45,5)
16.04.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 2/9 (2.44,4) 50ve
18.04.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 3/9 (2.44,2) 30ve
20.04.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 1/9! (2.43,1) 100ve
22.04.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 9/9 (2.44,9x)
24.04.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 8/9 (2.43,8)
26.04.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 6/9 (2.43,5)
28.04.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 7/9 (2.43,3)
30.04.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 8/9 (2.42,8x)

8-VUOTISKAUSI: stat: 11: 0-2-1 (3), enn. 2.40,1a - 2.40,2, vs. 220ve
09.05.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 2/9 ( 2.45,7) 50ve
17.05.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - HLL
21.05.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 4/9 (2.48,4) 20ve
27.05.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 6/9 (2.48,2)
30.05.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 2/13 (2.40,2) 80ve
01.06.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - HLL
05.06.11 Narrilaivan - Ryh.ajo 1100m - sija: 4/10 (2.42,2a) 20ve
11.06.11 Narrilaivan - Ryh.ajo 1100m - sija: 4/10 (2.40,1a) 20ve
16.06.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 10/12 (2.46,6x)
18.06.11 Narrilaivan - Ryh.ajo 1100m - sija: 3/10 (2.41,0a) 30ve
24.06.11 Narrilaivan - Ryh.ajo 1100m - HLL

9-VUOTISKAUSI: stat: 5: 0-1-1 (2), enn. 2.36,0, vs. 105ve
10.07.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 9/11 (2.44,8)
14.07.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 6/10 (2.39,6)
20.07.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 8/11 (2.42,0)
28.07.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 3/11 (2.36,5) 30ve
28.08.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 2/14 (2.36,0) 75ve

10-VUOTISKAUSI: stat: 11: 2-1-1 (4), enn. 2.30,5a, vs. 425ve
03.09.11 Narrilaivan - Ryh.ajo 1600m - sija: 4/12 (2.37,4a) 20ve
12.09.11 Narrilaivan - Ryh.ajo 1600m - HLL
23.09.11 Narrilaivan - Ryh.ajo 1600m - sija: 4/12 (2.36,0a) 20ve
30.09.11 Narrilaivan - Ryh.ajo 1600m - HLL
04.10.11 Narrilaivan - Ryh.ajo 1100m - sija: 4/9 (2.30,5a) 20ve
12.10.11 Narrilaivan - Ryh.ajo 1100m - sija: 8/9 (2.31,7ax)
17.10.11 Narrilaivan - Ryh.ajo 1100m - sija: 2/9 (2.31,7a) 50ve
19.10.11 Rt Salta - Ryh.ajo 1100m - sija: 1/12! (2.33,3a) 120ve
20.10.11 Rt Salta - Ryh.ajo 1100m - sija: 3/12 (epäreal.aika) 55ve
21.10.11 Rt Salta - Ryh.ajo 1100m - sija: 12/12 (epäreal.aika)
24.10.11 Narrilaivan - Ryh.ajo 1100m - sija: 1/9! (2.32,0a) 100ve

11-VUOTISKAUSI: stat: 19: 1-2-3 (6), enn. 2.25,9a - 2.27,2 - m2.30,3, vs. 400ve
05.11.11 Kiin Kartano - Tas.ajo 1100m - sija: 5/7 (2.33,5)
06.11.11 Kiin Kartano - Tas.ajo 1100m - sija: 3/5 (2.33,1) 120ve
07.11.11 Narrilaivan - MONTÉ, Tas.ajo 1100m - sija: 6/9 (2.44,7mx)
07.11.11 Kiin Kartano - Tas.ajo 1100m - sija: 6/8 (2.32,7)
08.11.11 Kiin Kartano - Tas.ajo 1100m - sija: 6/6 (2.33,7)
13.11.11 Narrilaivan - Shavann N'Joy- muistoajo, Ryh.ajo 1600m - sija: 8/12 (2.25,9a)
15.11.11 Kiin Kartano - Tas.ajo 1100m - sija: 8/10 (2.38,6)
20.11.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1600m - sija: 6/10 (2.29,1)
26.11.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1600m - sija: 2/11 (2.36,8) 50ve
31.11.11 Narrilaivan - Ryh.ajo 1600m - sija: 6/9 (2.27,0a)
03.12.11 Narrilaivan - Ryh.ajo 1100m - sija: 7/9 (2.28,9a)
03.12.11 Narrilaivan - MONTÉ, Tas.ajo 1100m - sija: 9/16 (2.42,0m)
09.12.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 3/10 (2.27,2) 50ve
11.12.11 Narrilaivan - Ryh.ajo 1100m - sija: 2/9 (2.26,8a) 50ve
11.12.11 Narrilaivan - MONTÉ, Tas.ajo 1100m - sija: 10/16 (m2.42,8x)
15.12.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 8/11 (2.30,0x)
20.12.11 Narrilaivan - Ryh.ajo 1100m - sija: 9/12 (2.27,8a)
20.12.11 Narrilaivan - MONTÉ, Tas.ajo 1100m - sija: 1/9! (m2.30,3) 100ve
22.12.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 3/7 (2.27,3 ) 30ve

12-VUOTISKAUSI: stat: 11: 1-0-0 (1), enn. 2.25,5, vs. 1 060ve
20.01.12 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 7/8 (2.35,7)
21.01.12 Savitaival - Tas.ajo 1100m - sija: 7/9 (2.31,3)
24.01.12 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 5/8 (2.33,5)
28.01.12 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 4/8 (2.32,8) 20ve
07.02.12 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 5/15 (2.26,0) 10ve
11.02.12 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 8/10 (2.26,9)
13.02.12 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 12/16 (2.27,1x)
16.02.12 Aken Ravitalli - Aken Synttäriajo -12, Tas.ajo 1100m - sija: 1/8! (2.25,5) 1000ve
19.02.12 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 4/9 (2.26,2) 20ve
24.02.12 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 11/16 (2.26,8)
28.02.12 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 5/9 (2.30,4) 10ve

13-VUOTISKAUSI: stat: 15: 1-2-0 (3), enn. 2.22,5a - 2.27,6, vs. 680ve
01.03.12 Narrilaivan - Ryh.ajo 1100m - sija: 9/12 (2.26,2a)
12.03.12 Narrilaivan - Ryh.ajo 1100m - sija: 11/12 (2.30,0axx)
17.03.12 Savitaival - Tas.ajo 1100m - sija: 4/7 (2.30,3 x) 20ve
18.03.12 Savitaival - Tas.ajo 1100m - HPL
19.03.12 Savitaival - Tas.ajo 1100m - sija: 4/10 (2.28,9) 20ve
21.03.12 Kiin Kartano - Tas.ajo 1100m - sija: 8/10 (2.27,6)
25.03.12 Savitaival - Tas.ajo 1100m - sija: 4/13 (2.27,8) 20ve
27.03.12 Narrilaivan - Ryh.ajo 1100m - sija: 2/12 (2.25,0a) 50ve
29.03.12 Starberry - Ryh.ajo 1100m - sija: 8/10 (2.27,5a)
29.03.12 Ikirouta - Ryh.ajo 1100m - sija: 2/6 (2.24,2a) 150ve
30.03.12 Ikirouta - Ryh.ajo 1100m - sija: 1/6! (2.22,5a) 300ve
31.03.12 Ikirouta - Ryh.ajo 1100m - HLO
10.04.12 Ikirouta - Ryh.ajo 1100m - sija: 4/12 (2.26,7a) 100ve
13.04.12 Ikirouta - Ryhajo 1100m - sija: 9/12 (2.27,4a)
15.04.12 Ikirouta - Ryh.ajo 1100m - sija: 6/12 (2.25,9a) 20ve

15-VUOTISKAUSI: stat: 6: 0-1-1 (2), enn. 2.21,3a - 2.24,2 - m2.37,0, vs. 80ve
28.06.12 Narrilaivan - MONTÉ, Tas.ajo 1600m - sija: 3/14 (2.37,0mx) 30ve
30.06.12 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - HLL
08.07.2012 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 2/10 (2.24,2x) 50ve
12.07.12 Narrilaivan - Ryh.ajo 1100m - sija: 8/9 (2.21,3axx)
24.07.12 Narrilaivan - MONTÉ, Ryh.ajo 1100m - HLL
24.07.12 Narrilaivan - Ryh.ajo 1600m - HLL

16-VUOTISKAUSI: stat: 2: 0-0-0 (0), enn. m2.24,1, vs. 30ve
13.10.12 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - HPL
04.11.02 Narrilaivan - MONTÉ, Tas.ajo 1600m - sija: 4/6 (2.24,1m) 30ve

17-VUOTISKAUSI: stat: 2: 0-0-0 (0), enn. 2.28,1a - m2.30,4, vs. 10ve
09.02.13 Narrilaivan - MONTÉ, Tas.ajo 1600m - sija: 7/14 (2.30,4m) 10ve
30.05.13 Narrilaivan - Ryh.ajo 1600m - sija: 10/12 (2.28,1axxx)

18-VUOTISKAUSI: stat: 19: 5-1-1 (7), enn. 2.21,6a - 2.16,1 - m2.40,2, vs. 1 825ve
19.10.15 Savitaival - Ryh.ajo 1100m - sija: 1/9! (2.30,1aly) 250ve
25.10.15 Narrilaivan - Tas.ajo 1600m - sija: 1/15! (2.21,0) 100ve
28.10.15 Narrilaivan - Ryh.ajo 1600m - sija: 4/8 (2.25,7axx) 20ve
30.10.15 Snilli Trotters - Ryh.ajo 1100m - sija: 1/12! (2.23,1aly x) 150ve
08.11.15 Narrilaivan - Ryh.ajo 1600m - sija: 8/10 (2.22,1ax)
15.11.15 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 4/15 (2.16,7) 30ve
21.11.15 Narrilaivan - Ryh.ajo 1100m - sija: 5/10 (2.27,0axx) 20ve
22.11.15 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 6/11 (2.16,1) 10ve
23.11.15 Aken Ravitalli - Tas.ajo 1100m - sija: 12/14 (2.32,5x)
30.11.15 Aken Ravitalli - Tas.ajo 1100m - sija: 3/16 (2.29,1x) 250ve
01.12.15 Snilli Trotters - Ryh.ajo 1100m - HYL
06.12.15 Aken Ravitalli - VRER A-ponimontémestaruus, MONTÉ Tas.ajo 1100m - sija: 1/13! (02.40,2m xx) 500ve + loimi
13.12.15 Narrilaivan - Tas.ajo 1600m - sija: 4/13 (2.16,1) 80ve
18.12.15 Aken Ravitalli - Aken ravitallin Synttäriajo 2015, Tas.ajo 1100m - HYL
19.12.15 Ravitalli Salta - Tas.ajo 1100m - sija: 6/15 (2.36,2lyx) 15ve
20.12.15 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 1/13! (2.20,8) 100ve
20.12.15 Kerystone - Ryh.ajo 1100m - sija: 6/10 (2.21,6aly)
23.12.15 Narrilaivan - Tas.ajo 1600m - sija: 14/16 (2.25,0xx)
27.12.15 Narrilaivan - Shavann N'Joy muistoajo 2015, Ryh.ajo 1100m - sija: 2/6 (2.24,1x) 300ve

Päiväkirjamerkinnät ym.

15.5.2013, kirjoittanut Shavo (toukokuu, puolipilvistä ja +11 astetta lämmintä)
  Satuloin Matildan ja suuntasimme ratsastuskentälle. Alkuverryttelin ponin ja aloin hakemaan sitä vähän syvempään muotoon. Jumppailimme tänään pohkeenväistöillä ja avo- ja sulkutaivutuksilla. Matilda oli tosi kivalla tuulella ja kaikki sujui kuin tanssi. Annoin sen laukata löysin ohjin päätään alas venyttäen muutaman kierroksen molempiin suuntiin. Sitten lähdimmekin maastoon loppuverryttelyjä tekemään - annoin sen hölkätä vielä vähän aikaa ja käytiin metsäpoluilla kävelemässä.
Ratsastuksen jälkeen Matilda pääsi lämpöiseen suihkuun, loimen päälleen ja kylmäsuojat jalkaansa. Annoin sille vielä melassivettä, ja kun kylmäsuojat olivat vaikuttaneet ja tamma kuivunet loimen alla se pääsi hetkeksi laitumelle totuttelemaan vihreään ruohoon.

7.3.2013, kirjoittanut Shavo (maaliskuu, lumisadetta ja -15 astetta pakkasta)
  Kävimme Matildan kanssa hiitillä raviradalla silmällä pitäen uusia startteja. Alkuverryttelyssä tamman meno tuntui vähän epävakaalle, joten pyysin varikkokurvissa odottavaa Beaa tiukkaamaan vähän tamman sekkiä - ja johan tassu nousi ihan eri tahtiin! Ajettiin 2 x 1100m ryhmähiitti parin muun nopean shettiksen kanssa, ja Matilda tuntui ihan käsittämättömän hyvältä! Hyvillä mielillä siis tästä eteenpäin!
Hiitin jälkeen käveltiin loimi selässä kotitallille missä Matilda sai arvoisensa hoidon: kuivauksen, venyttelyt, kylmäsuojat jalkoihin x 20min ja melassivettä :)

11.1.2013, kirjoittanut Shavo (tammikuu, aurinkoinen keli ja -5 astetta pakkasta
  Ulkona oli ihan mahtava keli ja kenttä oli hyvässä kunnossa. Kävinkin tekemässä sinne siis muutaman esteen, ja hain Matildan talliin. Varustin sen ratsastusta varten ja talutin sen kentälle. Heilautin itseni sen selkään ja aloitimme alkuverryttelyt. Matilda oli tottakai nähnyt esteet heti, eikä meinannut pysyä nahoissaan. Tein paljon temponvaihteluita, koska tamma olisi halunnut vain mennä kovaa. Lopulta otettiin muutamat hypyt 40cm pystylle, sitten 50cm okserille ja lopulta vielä sarjalle jossa oli 50cm ristikko ja 50cm muuri. Hyppäsimme myös pientä rataa, joka sujui hyvin - mitä nyt tamma vähän heitti aina perää sarjan jälkeen.. Lopulta hyppäsimme vielä pari kertaa pystyn ja lopettelimme siihen. Loppuverrytelin tamman pitkin ohjin. Ratsastuksen jälkeen hoidin sen ja vein tarhaan päiväheinille.

9.9.2012, kirjoittanut Shavo (syyskuu, pientä sadetta ja +7 astetta lämmintä)
  Ilma oli kolea ja sateinen. Matildakin seisoa nyyhötti vain keskellä tarhaa muiden tammojen kanssa häntä tuulta kohti. Mutta ei auttanut - pakko oli lähteä ajolenkille. Haimme kolme tammaa talliin - Matilda oli yksi niistä, ja valjastimme ne. Lähdimme kolmen tamman voimin ajolenkille. Matilda oli johtoponina ja sillä olikin kova kiire. Pari kertaa se hypähti eteenpäin "pelätessään" jotakin ja muutenkin se oli aika kärttyisän oloinen. Mietin, että tuleekohan sieltä takajalat kohta syliin, niin kiukkuinen pikku tammani oli. Mutta kun pääsimme metsälenkille ja tuuli ja sade ei niin tavoittanut meitä, tammat piristyivät hieman ja annoimme niiden mennä sitä vauhtia kun halusivat - ja kovaahan me mentiin. Neljä kilometriä tammat menivät niin että hippulat vaan vinkui, sitten alettiin vähän hidastamaan hölkälle pariksi kilometriksi ja lopulta siirsimme puuskuttavat tammat käyntiin. Kävelimme vielä 10 minuuttia kotiin, ja peltoaukealla sade ja tuuli ottivat kyllä ikävästi niin poneihin kun kuskeihinkin..
Pääsimme kuitenkin talliin ja siellä riisuimme ponit. Itse huuhtelin Matildasta hiet pois lämpimällä vedellä, vedin liiat vedet pois hikiviilalla ja heitin sille verkko- ja fleeceloimen päälle. Sitten riisuin siltä suojat ja tarkistin sen jalat. Venyttelin ne ja tein porkkanataivutukset sen kanssa, ja laitoin sille kylmäsuojat jalkoihin. Tein sille vielä lämmintä melassivettä, jonka Matilda joi mielellään. Siivosin paikat ja tavarat pois paikoilleen. Matilda kuopi välillä karsinassaan kiukkuisesti - kylmäsuojat jaloissaan. "Odota vielä hetki Tiltaseni", huikkasin sille ja katsoin kelloa. Lopulta kylmäsuojat olivat olleet jaloissa 20 minuuttia ja otin ne pois. Matilda oli kuivunut aika hyvin loimien alla, mutta laitoin sille vielä vilttiloimen sadeloimen alle. Tamma pääsi vielä pariksi tunniksi tarhaan, kun sadekin vähän hellitti. Sinne se meni katokseen heinäverkolle.

7.7.2012, kirjoittanut Shavo (heinäkuu, aurinkoista ja +27 astetta lämmintä)
  Hain Matildan laitumelta. Aluksi se ei olisi halunnut antaa kiinni, mutta kun otin leivänpalan taskustani se meinasikin sitten änkeä syliini... Vein Matildan ihanaan viileään talliin, jossa tarkistin sen vain. Harjasin sen jalat, putsasin kaviot ja laitoin sille suojat. Silojen ja pään kohdalta se oli puhdas enkä jaksanut harjata sitä. Laitoin sille suitset ja silat selkään ja ohjasajo-ohjat ja talutin sen viileään maneesiin. Maneesissa oli pari ratsukkoa, mutta emme antaneet sen häiritä. Pysyttelimme Matildan kanssa poissa isompien jaloista. Matilda oli melko väsyneellä tuulella, eikä sitä olisi huvittanut jumpata. Pistin sen kuitenkin liikkelle - pienten taistelujen jälkeen. Tamma nimittäin keuli, peruutti ja potki ja yritti säntäillä sinne tänne, kunnes se hoksasi että narun päässä on vähintäänkin yhtä jääräpäinen otus, eikä kiukutteli auttanut. Verryttelin ensin käynnissä tehden pysähdyksiä ja peruutuksia. Sitten teimme raviympyrällä tempon muunnoksia niin ravissa kuin laukassakin. Lopulta harjoittelimme vielä pohkeenväistöä ensin käynnissä suoralla uralla ja sitten ravissa - ja se sujui hyvin. Kiitin tammaa ja lähdin taluttamaan sitä pienen lenkin tiellä, kunnes vein sen takaisin viileään talliin. Riisuin Matildalta varusteet huuhtelin sen viileällä vedellä. Tamma selvästi nautti siitä. Kuivasin Matildaa vähän hikiviilalla, tarkistin sen jalat ja suihkin siihen ötökkämykyt. Sen jälkeen vein tamman takaisin laitumelle.

6.6.2012, kirjoittanut Shavo (kesäkuu, aurinkoinen keli ja +22 astetta lämmintä)
  Lähdimme tänään porukalla uittamaan ponitammoja läheiselle järvelle. Itselläni oli Matilda liinassa mukana. Matilda käveli narun päässä kiltisti - vähän ruohon tupsuja ja kanervia hamuillen samalla kun narun toisessa päässä oleva yritti ottaa kännykällään kuvia poneista... Järvelle päästyämme Matilda veti liinat seis ja toljotti järveä. Se alkoi puhista. Nauroimme sille kuorossa. Muut ponit lähestyivät jo rantaa, ja sitten Matilda teki jotain mitä en osannut aavistaa - se otti ritolat! Se riuhtaisi liinan käsistäni (koskahan viimeksi multa on päässyt hevonen irti?! Ei vuosiin!) ja se juoksi suoraan järveen. Heitin kännykkäni rantahiekalle ja säntäsin Matildan perään, sillä se ui vauhdilla ja pitkälle. Muilla tytöillä oli kiire omien poniensa kanssa. "Matilda! Tule tänne! Tyttööö~!" maanittelimme, mutta tamma se vaan ui tyytyväisenä. Heitin äkkiä t-paidan ja sortsit rannalle ja hyppäsin veteen ja uin tamman perään. Ponin peijakas ui järven vastarannalle karkuun ja alkoi syömään siellä vihreää ruohoa. Ilmeisesti rannalla koiraansa uittanut nainen oli hevosihmisiä, kun sai riiiviöni kiinni! Nousin vedestä vastarannalla kiitellen (onneksi matkaa ei ollut kun korkeintaan 150 metriä?) ja otin Matildan naiselta. Nainen vaan nauroi ja sanoi, että eipä mitään, eihän poni ole poni jos ei jekkuja keksi! Pistin Matildan uimaan vastarannalle ja pidin itse vaan harjasta kiinni - mokomakin riiviö! Loppu ajan pidin visusti liinasta kiinni, eikä Matilda enää karannut...

15.12.2012, kirjoittanut Shavo (joulukuu, lunta maassaja -10 astetta pakkasta)
  Matildalla on muutaman päivän päästä startti, joten päätettiin vielä käydä tamman kanssa hiitillä. Hain sen tarhasta ja laittelin kaikessa rauhassa kuntoon tallin käytävällä. Tamma oli oikein mukavalla tuulella - korvat hörössä seisoskeli kun valjastin sen. Pyysin Iisaa laskemaan meidät irti - Matilda kun ampaisi tänäänkin narun auettua taas eteenpäin kuin lohikäärme. Ensimmäiset 300m se vältteli kuolain tuntumaa ja pisteli menemään täyttä ravia, kunnes sain sen vihdoinkin käyntiin. "Rauhoitu pöslö", sanoin sille huohottaen - miten tällaisessa pienessä ponissa voi olla niin paljon voimaa? Kävelimme kohti ravirataa metsätietä pitkin. Muutama suomenhevonen ajoi meitä vastaan, mutta hidastivat käynnille. Tervehdin heitä - ja niin teki Matildakin. Matilda vänkäsi vähän hevosten perään, mutta kun komensin sitä eteenpäin se kyllä totteli lopulta. Saavuimme raviradalle, jossa oli paljon tuttuja. Ohjasin Matildan raviradalle, jossa pari lämpöistä oli hiitillä. Ravasimme ensin pari kierrosta "väärään" suuntaan ulkoratoja pitkin. Joka kerta kun lämminveriset tulivat vastaan Matilda meinasi vängätä niiden perään, mutta sain pidettyä sen ulkoradoilla. Lopulta pyysin yhtä varikkokurvissa olevaa naista laittamaan meiltä sekin kiinni - ja kun se laitettiin Matilda ampasi täysiä eteenpäin. Se ravasi etusuoran niin kovaa kun kintuistaan pääsi, enkä estellyt sitä. Volttipaikalla vähän hidastelin sitä, ajoin pari volttia ja annoin sen mennä. Matilda juoksi eteenpäin kuin höyryjuna. Lämpöisten ohittaessa meidät Matilda yritti haparoida laukalle, mutta sain kun sainkin pidettyä sen ravilla. Paljon se tarvitsi tukea pysyäkseen hyvällä ravilla, mutta muuten meno oli hienoa. Annoin sen juosta kaksi kerrosta, kunnes hidastin hölkälle. Pyysin varikkokurvissa olevaa miestä aukaisemaan sekin. "Kiitos", huikkasin ja käänsin Matildan vielä hölkkäämään yhden kierroksen sekki auki. Se venytti päätään tyytyväisenä alas ja pärski. Taputin sitä lautasille - se ampaisi pari askelta eteenpäin kunnes ennätin pidättää ohjista. "Voi hölmö", naurahdin saatuani sen takaisin hölkälle. "Hyvä", kehuin sitä äänellä, kun lautasille ei näemmä saanut koskea...
Hölkän jälkeen hidastin Matildan käyntiin. Kaivoin takapuoleni alta loimen. Eräs ravitallin työtenkijöistä tuli ystävällisesti laittamaan sen Matildalle. Pakkasta oli -10 astetta ja poni oli hikinen, joten kotimatkan ajaksi loimi oli ihan hyvä laittaa päälle. Kun loimi oli laitettu käänsin Matildan kohti kotia. Matilda käveli rennosti ja tyytyväisen oloisena kotiin. 10 minuuttia siinä meni, kun saavuimme ponilaan. Ohjasin Matildan talliin varustuspaikalle ja pysäytin siihen. Otin pikalukkokärryt nopeasti irti ja käänsin tamman "oikein päin". Riisuin siltä varusteet ja laitoin sen riimusta kiinni. Se oli ehtinyt jo kuivata aika hyvin loimen alla kävelytyksen ajan. Harjasin sen pikaisesti ja laitoin sille loimen selkään. Venyttelin sen jalat ja tein porkkanavenytykset, ja sitten laitoin sille kylmät hetkeksi jalkoihin. Pesin Matildan kilpakamppeet siinä äkkiä ja putsasin kärryt valmiiksi starttia varten. Tein Matildalle vielä 5l lämmintä melassivettä, jonka se joi ahnaasti. Silitin sen kaulaa ja tamma näytti oikein tyytyväiseltä. Vaihdoin sille vielä kevyen toppaloimen - koska se oli klipattu ja hieman kostea vielä. Otin kylmät pois sen jaloista ja vein Matildan takaisin tarhaan päiväheinille.

Ulkoasu © M Layouts, muutokset Shavo
All rights reserved. Kaikki oikeudet pidätetään.